Amanides

COCA D’AMANIDA

INGREDIENTS

Amanida

  • 500 g d’aigua
  • 4 ous
  • 200 g de pernil a trossos
  • 250 g de formatge gouda en trossos
  • ½ – 1 enciam iceberg
  • 1 cogombre (250 g) tallat a rodanxes
  • 3 cebes o un porro tallat fi
  • 500 g de tomàquets a rodanxes
  • un ram de raves tallats a rodanxes fines

 

Salsa

  • 30 g d’herbes aromàtiques
  • 100 g de pastanagues a trossos
  • 70 g d’api
  • 20 g de cebes
  • 50 g de nata agra
  • 30 g maionesa
  • 1 culleradeta de sucre
  • 1 culleradeta de sal
  • ½ culleradeta de pebre
  • 60 g de vinagre
  • 60 g d’oli
  • 150 g d’aigua

 

PREPARACIÓ

AMANIDA

1.Es posen els ous en la cistella del got amb 500 gr. d’aigua. 14 minutos/Varoma/V1/ got tancat.
2.Després es passen per aigua freda, es pelen i es tallen a rodanxes, guardi algunes rodanxes per a la decoració.

 

3. El got s’ha de fer net.

 

4.Es posa el pernil al Closed lid 4 segundos/V6 i es trasbalsa.

 

5.Es posa el formatge (Gouda) 4 segundos/V6 i es trasbalsa.

6.Es cobreix un motlle (Ø 28 cm) amb la meitat de les fulles d’amanida, cogombres, cebes tendres, tomàquets, ous, pernil i formatge picat i raves. S’apilen l’un sobre l’altre.

7.Es cobreix amb la cel · lofana i dalt es posa un plat de mida adequada al motlle, perquè faci pes.

8.Es decora la coca amb els ous tallats en rodajoas i els tomàquets restants.

LA SALSA

1. Es posen tots els ingredients en en el got del Thermomix, lid 15 segundos/V8 i se serveix la salsa a la coca d’amanida.